В очакване на Коледа: Какъв подарък да изберем за нашия любимец?

Знаете ли вече какъв коледен подарък да изберете за вашия любимец? С наближаване на празниците, може би е време да се захванем по-сериозно с този въпрос!

Какво обичат кучетата

В голяма степен като нас, хората, кучетата имат своите предпочитания. Според редица експерти те зависят от характера на кучето. Следователно, ако първо разберем какво обича кучето ни, след това лесно може да открием и какъв подарък би харесало то.

Ако просто не може да прецените, тогава може би си струва да обърнете подхода. Ако започнете с проучване на възможностите, които съществуват, може да тествате тези от тях, които привличат вниманието на любимеца ви. Така ще разберете и какво да му вземете в бъдеще.

Източник на обучение

Подаръците не бива да бъдат просто и единствено за забавление. Хубаво би било те да осигурят и възможност за обучение на любимеца. Играчките и лакомствата, например, действително подпомагат и усвояването на важни умения.

По-конкретно, интерактивните играчки като играчките за дърпане или топките със скрито лакомство дават шанс на кучето ви да развие своите когнитивни умения, както и да получи награда за добро поведение.

Насърчаване на връзката със стопанина

И още, когато избирате подарък за любимеца си, помислете дали той ще ви позволи да развиете взаимоотношенията си. Както при децата, ако заобиколите кучето си с много играчки, но малко внимание, то е почти сигурно, че сте открили рецептата за лошо поведение.

Затова – вземете подарък, който може да развие отношенията ви. Играчките, които изискват вашето активно участие, са един от идеалните примери за това. А пък и допълнителното време, което ще прекарате заедно, ще ви даде възможност да опознаете по-добре любимеца си, така че да избирате и по-атрактивни бъдещи подаръци. Прочетете още съвети в тази статия, ако се двоумите за вида играчка.

Всъщност, кучетата не са чак толкова по-различни от хората, когато става въпрос за подаръци. Но ако все още се чудите дали е добре любимеца ви да получи коледен подарък, то отговорът е категорично да.

В оставащите дни до Коледа, побързайте и опознайте кучето си, за да разберете кой подарък би бил най-подходящ за неговото обучение и забавление. Ако имате нужда от помощ в избора, не се колебайте да ни се обадите.

***

Оригиналът на тази статия е изготвен от гост-автор Каролин Гор за официалния блог на Julius-K9, САЩ.

Четете още любопитни факти и полезни съвети в грижата за най-добрия си приятел като се абонирате за бюлетина ни тук!

Весели празници и доскоро!