Десет забавни игри, на които да научиш любимеца си това лято

Чудите се как да направите игрите с любимеца си по-интересни и забавни? Точно като нас хората, кучетата могат да се отегчат да правят едно и също нещо непрекъснато. Ето защо, в тази статия събрахме списък с интересни игри, които биха могли да допаднат и на вас като стопани, и на кучетата ви.

Фризби
Да играеш на фризби с най-добрия си приятел далеч не се изразява само в забавното усещане при хвърлянето му. То носи още порива от хващането му във въздуха и връщането му при вас. Най-хубавото нещо при играта на фризби е, че можете да я практикувате навсякъде, където намерите открито пространство – в парка, на плажа или в провинцията.

Създайте свой собствен курс по аджилити
Да създадете свой собствен курс по аджилити е творческа дейност, която може да практикувате с приятелите и семейството си. За целта може да използвате всички предмети, които намерите вкъщи като въжета, стълби, туби, кутии – на практика всичко. Освен това, кучето ви действително би се забавлявало да прави нещо различно.

Игра на криеница
Всички като деца сме играли на криеница. Така че, защо не пробвате тази игра с кучето си и не позволите на детето във вас отново да се прояви?

Безопасни сапунени мехурчета

Кой не обича сапунените мехурчета? Дори кучетата се радват да преследват цветните балончета във въздуха. Това провокира емоциите им. Единственото, за което трябва да се погрижите, е мехурчетата да са безопасни за любимеца ви. Затова може да се опитате да направите свои собствени сапунени мехурчета като потърсите рецепти.

Дърпане
Играта на дърпане е една много характерна игра за кучета. За да я разнообразите, купете нова играчка за дърпане. Можете да посетите сайта ни и да разгледате различните видове играчки, които биха проработили най-добре за кучето ви.

Водни игри

Какво правите за най-добрия си приятел в жегите? Един добър начин да му помогнете да се разхлади е като напълните с вода детския басейн и го оставите да плацика за малко наоколо. Още по-добре би било, ако наблизо намерите езеро, така бихте могли да отидете да поплувате заедно.

Игри „донеси
Играта на хвърляне и донасяне може да ви помогне да тренирате не само мускулите, но и мозъка на най-добрия си приятел. Тя би могла още да подобри поведението на кучето, както и да изгради силна връзка по между ви.

Червена светлина, зелена светлина

Спомняте ли си как се играе на „червена светлина – зелена светлина“? Защо не поиграете тази игра с кучето си? Номерът тук е, че включвате в играта и обучение за подчинение. Това се случва, когато учите кучето да стои мирно, да тръгва чрез знак или да коленичи. Накрая, наградете любимеца си с лакомство.

Научете кучето си да открива скритата играчка
Игрите, които използват обонянието, помагат на кучето да използва вродените си таланти. За целта, скрийте лакомствата на любимеца си някъде из двора или любимата му играчка вътре в къщата. Отначало е възможно кучето ви да се затрудни, така че бъдете готови да сте търпеливи и да му помагате.

Дога (йога за кучета) Съществуват много различни видове йога, както и хибридни тенденции, които са се развили с времето. Една от тях е дога или йога за кучета. Практикуването на йога с любимеца ви е далеч по-забавно от това да я упражнявате сам. Йогата ви позволява да обръщате внимание на дишането си и ви помага да отпочинете ментално, физически и духовно. Запомнете, кучето ви винаги усеща, когато сте спокоен и щастлив.

Игрите с домашния любимец са важни точно колкото и ежедневната ви разходка. Практикуването на различни игри не само че забавлява любимеца ви, но носи радост и на вас. След дълъг ден на работа или в училище, игрите са чудесен начин да отхвърлите негативните неща, които биха могли да са се случили или да освободите напрежението, което може да е събрало кучето ви.

Материалът е по статия на Réka Németh, публикувана за официалния блог на JuliusK9.