Защо Пийт и Ърнест избират IDC®Powerharness за ежедневната си разходка в града

Обикновено, когато разхождам Пийт на повод, всичко е наред, но когато види котка, катерица или друго куче, той хуква да ги гони. Дори понякога може да се наложи да издърпам и кроткия Ърнест, когато му хрумне да се отклони някъде по трасето. Изобщо не харесвам идеята да натоварвам вратовете им, затова винаги използвам нагръдник.

Julius-K9 ни предложиха да тестваме нагръдника IDC®Powerharness и така от известно време го ползваме пробно. Julius-K9 е компания със седалище в Унгария и първите й продукти са разработени през 1997 г. за полицията в Унгария и Австрия. Сега те произвеждат широк асортимент от продукти за работещи и спортуващи кучета, и кучета-водачи.

Когато работехме върху IDC®Powerharness инвестирахме години в това да проучим навиците и нуждите на кучетата в града по време на разходка. Искахме да намерим начин да направим безопасното удобно и удобното безопасно. Ето как преди 10 години проектирахме специалния дизайн на IDC®Powerharness“ – Gyula Julius Sebo/ Изпълнителен директор на Julius-K9.

И така, ето какво открихме, докато тествахме IDC®Powerharness:

 1. Супер здрав – материалите са издръжливи, изработени са от качествен плат и  устойчиви метални пръстени. Катарамите са достатъчно силни, за да издържат на дърпане. Когато сме навън на разходка, искам да съм сигурен, че нагръдниците няма да се разкопчаят, за да не могат Пийт или Ърнест да избягат. Чувствам се уверен, че катарамите са силни и устойчиви.
 2. Ефективен –Дизайнът на нагръдника подобрява начина, по който контролирам повода, без това да оказва влияние върху походката на кучето. Julius-K9 наистина са проучили много добре начина на движение на кучето и са проектирали нагръдника така, че да не пречи на това движение. Забелязахме, че е много по-лесно да върнем Пийт в разходката, когато наистина вместо това той иска да хукне да преследва някоя катерица например. Основната част на нагръдника е подплатена с подходящ плат и когато е сложен правилно, той не дразни и не убива под-раменната област на кучето. И двете кучета се чувстваха супер комфортно да носят нагръдниците и не се опитваха да се дърпат или чешат.
 3. Лесен за слагане и сваляне – супер удобно е! Просто прокарайте през главата на кучето и закопчайте с катарамите. Трябва да нагласите нагръдника само веднъж и така е готов за слагане за следващите пъти!
 4. Привлекателен – стилът на нагръдника е оригинален и професионален като може да избирате между няколко цвята. Светлоотразителните ленти ви помагат да повишите видимостта на кучето и през нощта.
 5. Възможност за сменяеми надписи – трябва да си призная, че сме влюбени в тези лепенки! Може да сложите името на кучето си или различни послания като „Куче водач“, „Не пипай“ или „Гушни ме“! Може да изберете свой собствен надпис, забавно послание или лого.
 6. Практична дръжка – дръжката е супер полезна, когато ви се налага да придържате кучето близо до себе си. Тя би била удачна също, когато трябва да помогнете на по-възрастно куче да се качи по стълбите или да влезе в колата, или ако трябва да асистирате на куче, което има проблем с движението.
 7. Опция за закопчаване с преден пръстен – може да закопчаете повода към гръдния кош, което при някои породи кучета е по-удобно.

А ето и още някои ползи от Julius-K9:

 • Професионален контрол по време на разходка в града.
 • Ефективно разпределяне на силата – лентата през гърдите е разположена успоредно на повода в ръката ви, което ви позволява да контролирате силата, както и да дърпате назад или да спирате кучето с по-малко усилие. Широката платка (опционалната платка за гърдите, която може да сложите) ви помага да разпределите напрежението за по-голямо удобство на кучето. Дава ви се възможност да разпределите равномерно тежестта върху гръдния кош вместо върху врата.
 • Специфичен дизайн за различните размери – Julius-K9 са проучили формата и движението на различни кучета, а дизайнът е разработен специално, за да гарантира, че ъгълът, под който държите повода е правилен.
 • Здрава дръжка за неочаквани ситуации – дръжката може да ви помогне да направлявате кучето нагоре и надолу по стълбите, при слизане от кола и др.
 • Слагане с едно закопчаване – лесен за слагане и използване.
 • Устойчив дизайн – катарамите са устойчиви на удари, а нагръдникът е изработен от качествени материали.

Ние разхождаме кучетата си всеки ден и сме супер доволни от нагръдник IDC®Powerharness. Ако в момента избирате нагръдник за кучето си, си струва да го разгледате. Според нас наистина ще ви допадне, а кучето ви с него ще се чувства действително комфортно.

*Детайли: Julius-K9 ни даде да ползваме два нагръдника IDC®Powerharness с поводи и лепенки в замяна на честното ни и обективно мнение. Това по никакъв начин не влияе върху позицията ни. Мненията, изразени в тази статия, са 100% лични.

Peggy Frezon, помощник-редактор в списание All Creatures

***

Тази статия е изготвена по материал за официалния блог на Julius-K9. Вижте какво разказват и други потребители на IDC®Powerharness.

Четете още любопитни факти и полезни съвети в грижата за най-добрия си приятел като се абонирайте за бюлетина ни тук!

Доскоро!