Наръчник на начинаещия: Как да получим най-доброто преживяване от нашата играчка за дърпане

Поздравления, ако току-що сте си купили своята първа играчка за дърпане Tug-E-Nuff! Така вие разкривате един цял нов свят от вълнуващи възможности за игра за вас и вашето куче, което носи още куп други ползи!

За да получите най-доброто преживяване от вашата играчка за дърпане, създадохме този наръчник, за да се възползвате най-добре от новата си играчка. Той съдържа професионални съвети от експерта по обучение на кучета Лорън Лангман, която ни е и добър приятел от центъра за обучение на кучета Devon Dogs.

Какви ползи носи играта на дърпане?

Експертите твърдят, че освен че е изключително забавна, играта на дърпане носи и купчина ползи както за вас, така и за кучето ви.

Според Лорън:  „Играта на дърпане е интерактивна игра, която включва както кучето, така и стопанина. Поради това, тя е наистина един страхотен начин да изградим силна връзка с нашия любимец, която може да се развие в обучението на кучето, където играчката ще ви помогне да постигнете целите си. Тази игра също е и един страхотен начин да изградите сила и да влезете във форма (и за двамата!)“

Как да накарам кучето да се заинтересува?

При повечето кучета играта на дърпане се получава естествено, тъй като тя се свързва с инстинктивното им желание да хапят предмета с уста. Независимо от това обаче, ако кучето ви не подходи по този начин незабавно, това не означава, че трябва да се откажете! Някои кучета имат нужда да бъдат насърчени!

Според Лорън: „В действителност, често срещано при кучетата е да трябва да бъдат „научени“ на играта на дърпане. Един от най-добрите ми съвети да постигнете това е като движите играчката все едно е плячка, така че да изглежда като „жива“. Също, може да се опитате да прибавите лек пискащ или друг звук, докато движите играчката“.

„Друго нещо, което би помогнало, е да намерите тази играчка Tug-E-Nuff, която вълнува кучето ви най-силно. Нашите любими играчки са тези от заешка кожа с по-дълги дръжки за преследване (те позволяват да постигнете по-добро разстояние и обхват), както и играчката от агнешка кожа с две дръжки (разполага с доста добро място за хапане и кучетата просто обожават истинската кожа).“

Кои са най-добрите игри за игра?

Възможностите да се забавлявате със своята нова играчка за дърпане са неограничени. Ако първоначално се затруднявате да намерите начина как да подходите с играчката, не се притеснявайте – просто разгледайте игрите, описани по-долу.

Лорън твърди: „Да се научите да играете на дърпане е все едно да постигнете прелом в обучението на кучето – както за стопаните, така и за кучетата.“

„Всичко, от което имате нужда под ръка, са единствено няколко прости игри. Например, играта на „донасяне“ с интерактивната играчка винаги сработва добре. Друга игра, която открихме като полезна, е „размяна“ – тя включва да вземете две еднакви играчки, които разменяте, докато играете с кучето. На кучетата също често им допада, когато и двамата се хванете за играчката, а вие накланяте тежестта на тялото си напред и назад, така че те да могат отново да се закачат за играчката.“

„Експериментирайте, за да откриете какво работи най-добре за вас и кучето ви.“

Как трябва да се грижа за новата играчка?

Всички играчки Tug-E-Nuff са разработени така, че да издържат на часове дърпане. Наша гордост е, че правим издържливи играчки от високо качество, които издържат теста на времето. Независимо от това, нито една играчка не е неразрушима и действително има някои неща, които може да правите, за да поддържате играчката в оптимално състояние. Те включват:

  • Избягвайте да оставяте кучето само с играчката (тя е разработена като интерактивно средство, което включва взаимна работа, а не като играчка за дъвчене)
  • Редовно изплаквайте играчката със студена вода (дори, ако се налага, я слагайте на студено пране в пералната машина)
  • Сресвайте козината на играчката при играчките от агнешка и заешка кожа.

За още страхотни идеи как да играете с кучето си, можете да свалите безплатно на английски език нашия пълен наръчник Е-книжка с игри за кучета.

***

Играчките Tugg-e-Nuff са професионални мотивационни играчки за кучета, които са създадени с цел забавление, обучение и преодоляване на проблеми в грижата за кучето. Проектирани от ентусиасти в обучение на кучета за ентусиасти в обучение на кучета, играчките вече се разпространяват в 36 държави по целия свят, за да помогнат на стопаните при отглеждането и възпитанието на любимците им.

Играчките Tugg-e-Nuff се създават в Ексмут, Великобритания от семейната компания на Мат и Тереза, които са професионални учители на кучета. Те се изработват единствено от висококачествени и устойчиви материали като естествена агнешка и заешка кожа.

Отличителна характеристика на играчките е качеството интерактивност – играчките са предназначени за занимания с кучето, в което се включват и стопанина, и кучето като често включват елемента „дърпане“. Играчките спомагат за преодоляване на проблеми в поведението на кучето като срамежливост, хиперактивност, проблеми с храненето, задържане на вниманието и др. Tugg-e-Nuff са професионален инструмент за постигане на отлични резултати при обучението на кучето.

Статията е изготвена по материали от блога на компания Tugg-e-Nuff и официалното им представяне.