IDC® Powair: Перфектен контрол дори в най-горещото време

Горещите летни дни изтощават не само хората, но и кучетата. Именно поради тази причина, най-последната иновация на Julius-K9® е разработена точно за такива дни. Благодарение на специалната си материя, нагръдникът IDC® Powair предоставя изключително добро проветряване, като освен това е олекотен, а чрез поливане с вода може да се използва и като нагръдник за охлаждане.

Вследствие на климатичните промени и затоплянето на летата, защитата на здравето на кучето в този период се превръща в проблем, който заслужава специално внимание. При топли вълни, най-важното нещо е да предотвратим прегряването на кучето, тъй като топлинните удари могат да се окажат фатални. Това е особено вярно при кучетата с плоски муцуни или набитите породи като френски булдог, мопс, боксер и др., които поради анатомията си са изложени на повишен риск в това отношение.

Можете да спасите кучето си от най-силните горещини, ако организирате разходките си през по-хладните сутрешни или вечерни часове. Ако поливате козината с малко вода, също може да помогне доста. За определени породи, подстригването на козината може да се окаже добра идея, въпреки че това като цяло зависи от вида козина, тъй като структурата на козината на кучето може да се промени след отрязването й с машина. Независимо от всичко това обаче, комфортът на кучето ви може да бъде съществено подобрен чрез използване на подходяща екипировка, каквато представлява охлаждащият нагръдник с добра вентилация.

IDC® Powair: проектиран за летните жеги

Последната разработка на Julius-K9®, която е фирма с десетилетна история в проектирането на нагръдници за кучета, е летният нагръдник IDC® Powair. Той представлява лятна версия на световно известният IDC® Powerharness, предназначен за ефективен контрол в градска среда, но в същото време е подходящ за охлаждане на кучето ви чрез поливане с малко вода.IDC® Powair е изработен от европейски материали със сертификата OEKO-TEX®. Благодарение на специалните слоеве 3D текстил той е изключително лек и се характеризира с особено добра пропускливост. Подплатата на нагръдника е щадяща кожата, докато вътрешността разполага със свръх лека водопромокаема подплънка. Подплънката улеснява охлаждащата функция, т.к. тя задържа влагата при намокряне на нагръдника. По този начин IDC® Powair може да бъде използван като охлаждащ нагръдник. Когато се свали от кучето обаче, той изсъхва изключително бързо.

Безопасност във всички обстоятелства

Моделът IDC® Powair наподобява нагръдника Powerharness както във формата си, така и в другите си функции. Гръдната лента е разположена паралелно на каишката за ръката, което позволява максимално ефективно предаване на тежестта от собственика. Това улеснява задържането или спирането на кучето. Широката лента през гърдите и прикрепяемите подплънки на гърба удобно разпределят тежестта върху кучето. С едно силно дръпване кучето може да бъде спряно незабавно по всяко време, както и да му се помогне да слезе от кола или да се качи по стълби. Със своите свежи цветове нагръдникът носи ярко лятно настроение, а с един замах дизайнът може да бъде променен чрез индивидуални лепенки, типично за стила на нагръдниците на Julius-K9®.

В дигиталния ни магазин може да закупите още и поводи, които подхождат на цвета и материята на вашия нагръдник.

Материалът е по статия, публикувана за официалния блог на Julius-K9®.