IDC®Longwalk – Нагръдникът, който насърчава връзката между човека и кучето

През 2020 г. успяхме да докажем една истинска иновация! За целта организирахме проучване, в което раздадохме над 700 броя от новия ни „Y-образен“ модел нагръдник IDC®Longwalk на професионални треньори и стопани на кучета. Искахме да проверим как го намират при продължителна употреба. Обратната връзка показа, че нагръдникът насърчава връзката между човека и кучето, както и че има щадящ ефект върху ставите. И всичко това благодарение на система DuoFlex®.

За нас, здравето на животните и техните стопани е винаги основен приоритет при разработването ни на нови продукти. Проектирахме новия „Y-образен“ модел нагръдник IDC®Longwalk така, че да защитим кучето от неволно внезапно дръпване по време на дълга разходка. Друг важен фактор, който отчетохме в разработката, беше свързан със способността на новия модел да реагира на всяко движение на кучето, дори когато то се движи свободно без повод.

Ето как всъщност с IDC®Longwalk и гъвкавата новаторска система DuoFlex® постигнахме истинска иновация. От създаването си досега нагръдникът спечели ред международни награди, сред които Red Dot Award 2019, German Design Award 2020 и други.

Опитът ни показа, че новата ни разработка носи и директни ползи за хората. При продължителна употреба, нагръдникът намалява напрежението върху раменната става на стопанина, причинено от дърпането на повода. Това се постига чрез вградена гъвкава система.

За да съберем резултати за изследването си, ние потърсихме помощта на професионалната общност, ангажирана с работата с кучета и стопаните. Събрахме обратна връзка за продължителна употреба на нагръдника като раздадохме над 700 броя от модел IDC®Longwalk в немско-говорящите страни. Участниците в проучването включиха ветеринарни лекари, физиотерапевти и спасители, които споделиха впечатленията си чрез въпросник.

Новият нагръдник благоприятства връзката между кучето и човека като в същото време щади и ставите

Събраната обратна връзка ни даде повод да обмислим добре постигнатото като дори ни разкри и някои нови предимства на нагръдника. Според 90% от респондентите, гъвкавата система DuoFlex® смекчава вибрациите, с което създава хармония в отношенията и насърчава връзката между човека и кучето.

Тъй като този принцип е основополагащ за нашата компания, тази обратна връзка за нас бе огромно постижение.

Отговорите на въпросите относно ефекта на нагръдника върху ставите съвпаднаха с нашите собствени резултати. Така след първоначалните ни тестове очаквахме, че като цяло гъвкавата система ще окаже щадящ ефект върху ставите на кучето в краткосрочен план. Съответно на въпроса конкретно за нагръдник IDC®Longwalk, около половината от участниците в проучването (49%) отговарят, че са открили, че моделът има благоприятен ефект върху ставите дори и в краткосрочен план.

Също, близо половината от участниците в проучването считат, че в сравнение с други модели нагръдници, система DuoFlex® увеличава комфорта на кучето при свободно движение. 33% от тях потвърждават целта на нашата разработка, свързана с това системата да се синхронизира с движението в раменете, дори когато кучето не е на повод.

Нагръдникът не ограничава дишането и приляга чудесно на кучето

В изследването си успяхме да проведем тестове върху кучета с различна големина и на различна възраст. Опитът на респондентите като цяло показа, че след правилно слагане на нагръдник IDC®Longwalk, той приляга добре и по никакъв начин не възпрепятства дишането на кучето.

Това е още едно голямо постижение за нас, тъй като това е често срещан проблем при „Y-образните“ нагръдници.

Голяма част от респондентите ни приветстваха също и светлоотразителните елементи на модела. Някои от тях подчертаха още, че дори и при внезапно дръпване на повода, ефектът се омекотява ефикасно от система DuoFlex®.

За пример, вследствие на предишна травма, един от участниците в проучването изпитваше болка в рамото всеки път при внезапно дръпване на кучето на повода. Въпреки това, болката беше значително по-слаба, благодарение на система DuoFlex®.

Новият модел нагръдник беше тестван и от няколко ветеринарни лекари. Според един от тях, в допълнение към щадящия ефект върху ставите, друго предимство на модела е, че гръдната му възглавничка не притиска горния респираторен тракт.

Друг негов колега пък отбеляза, че с този модел кучето отговаря изключително добре на команди. Той добави още: „Дори в ситуации, които изискват спешна намеса, дръжката е бързо и лесно достъпна.“

Ето и още малко от обратната връзка, която получихме:

  • „Като цяло считам, че на първо място кучетата не бива да бъдат дърпани. Независимо от това, този модел е изключително полезен дори и в ситуации, когато това се налага.“
  • „Той пасва просто прекрасно. Щадящият ефект върху ставите определено може да бъде усетен по време на дълго и силно натоварване, което създава усещане за мекота и комфорт, както за кучето, така и за стопанина.“
  • „Нагръдникът приляга на кучето ми изключително добре и веднага мога да кажа, че докато се разхожда, тя обича да го носи.“

Така проучването ни отговори на въпросите, които поставихме за модел IDC®Longwalk и система DuoFlex®. Въз основа на събраната обратна връзка можем да кажем, че успяхме да постигнем това, към което се стремихме.

Мнозинството от участниците в проучването заявиха, че сме създали модел нагръдник, който защитава не само здравето на кучето, но и това на стопанина по време на дълги разходки.

***

Линк към оригиналното проучване на Julius-K9 може да намерите тук.

За допълнителна информация относно различните видове нагръдници, вижте още статия.

Научавайте още любопитни факти и съвети в грижата за най-добрия си приятел като се абонирате за бюлетина ни тук!

Доскоро!