Juluis K9 история

Juluis K9 история

Историята на Julius-K9 започва през 1997 с основаването на Julius Export 2000 Bt. като семейна компания. Първите запитвания са от полицейски части със служебни кучета в Унгария и Австрия. Те получават първите продукти – намордници, поводи и други. През 1998 основният пазар на компанията е Австрия и Унгарската полиция. Но все повече търговци проявяват интерес и започват партньорство с Julius-K9. Въпреки това основните клиенти на компанията са полицейски части със служебни кучета, военни части и клубове на собственици на кучета.

Juluis K9 история

През 2000г. центровете за обучение на кучета на австрийското Федерално министерство на вътрешните работи в Strebensdorf и Bad Kreuzen започват да използват редовно няколко продукта на Julius-K9, включително K9-Powerharness®. Julius-K9 започва да произвежда и разработва оборудване, устойчиво на куршуми и пробиване. Фирмата получава разрешение от унгарското министерство на отбраната да изнася военно оборудване.

През 2004г. нагръдниците на Julius-K9 и други разработки на компанията са представени на международната общественост на Световното изложение за кучета в Дортмунд, Германия.

Julius-K9 Export 2000 Bt., Опериращ в Унгария, доставя почти цяла Европа със своите продукти. Целият процес на развитие, производство и логистика се управлява чрез семейно предприятие в Унгария, със съдействието на няколко служители и подизпълнители. Julius -К9 става редовен участник на различни панаири и експозиции (Берлин, Мюнхен, Ерфурт, Дортмунд, Фридрихсхафен, Удине, Будапеща), както и полицейски продуктови изложби. Първите представители в чужбина са установени.

Julius -К9 участва в благотворителни дейности, спонсорира създаването на сиропиталище за унгарското дъщерно дружество на Баптистката благотворителна служба, подкрепя събития и фондации в цял свят, действа като основен спонсор на VDH и сключва договори за спонсорство със специални спасителни екипи (Rescue 24, K9) Suchhundezentrum).

През 2008 г. името на компанията се променя на Julius-K9 Bt. K9-Sport Kft. е създадена, за да се справи с нарастващите продажби. Нагръдниците на Julius-K9 печелят първото място в тест, проведен от независими професионални треньори за кучета, назначени от WDR Television.

Нерегламентирано производство

Продуктите на Julius-K9 започват да се копират в 5 китайски фабрики и се разпространяват в Европа. За да намали разпространението на копия, Julius-K9 предприема съдебни действия срещу няколко компании в цяла Европа и представя най-новите подобрения на патентни ведомства като патенти за дизайн.

Две години по-късно Julius-K9 разработва своята нова продуктова линия, т.е. IDC® (Innova Dog Comfort) и представя 20 изобретения на Унгарското патентно ведомство в рамките на една година. Употребата на немски материали в продуктите на Julius-K9 нараства до 70%, докато броят на унгарските работници и производствените мощности нарастват с висок темп. Нагръдниците IDC® Powerharness са представени за първи път на Световното изложение за кучета в Дортмунд.

През 2011 Julius-K9® вече е представен в 21 страни и е един от най-големите европейски производители на оборудване за кучета. Участва в хуманитарни и свързани с животни проекти в страната и извън нея. Помага за издръжката на полицейските сили с кучета, прави документални филми и участва в телевизионни програми. Унгарският собственик на Julius-K9 защитава почти 50 технически нововъведения на унгарски и други чуждестранни патентни ведомства.

Продажбите в африканските, арабските, южните и централноамериканските страни нарастват през 2012. Марките, IDC®, Julius-K9® и K-9 са признати и приети във всяка значима страна по света. Новите проекти подкрепят и насърчават отговорността на собствениците на кучета, кастрацията и осиновяването.

На базата на патентовани технологии започва производството на IDC®-нагръдници. Броят на работниците се повишава и подобрява, модернизира се фабриката Julius -К9, която е в близост до централата на компанията.

Благодарение на държавната субсидия, инвестициите в складовата сграда се увеличават през 2013. Дългосрочно сътрудничество започва с няколко унгарски и немски организации за защита на животните. Оказва се пряка и косвена подкрепа за активисти и фондации за правата на животните.

Награди и постижения

На пазара се пускат IDC® Многофункционалната кучешка жилетка /ново измерение към продуктовата линия на Julius-K9®/, както и първите универсални чантички, които могат да се поставят на каишка за куче или нагръдник.

През 2014 мениджърите на Julius -К9 с доброволци откриват собствена асоциация за спасяване и рехабилитация на животни. Започва образователното сътрудничество с няколко унгарски професионални асоциации с цел създаване на работни места и обучение на студенти.

2014 г. е обявена от Julius -К9 за Година на децата. Отговорното отглеждане на кучета се насърчава от националните състезания по рисуване и изложби за кучета. Провежда се Първото международно състезание за спасителни кучета, организирано от Julius -К9. В резултат на ентусиазираната работа на мениджъра на фирмата Джула Себо и някои артисти е създадена книга с разкази и музикален албум, представящ унгарските породи кучета, наречени „Ebengubák“.

В Северна Америка е създадено дъщерно дружество Julius-K9 LLC, което се занимава с търговски и браншови правни въпроси, а в Унгария се отваря склад за 1 700 палета с цел износ в Китай и Америка.

През 2015 IDC® Powerharness, произведен и разпространяван от JULIUS-K9, спечели наградата за Унгарски Качествен Продукт. Регистрирани са следните търговски марки: LUMINO®, FLIEGERBOMBE®, FLYING BOMB®, Color & Grey®, IDC® FRONT CONTROL и STEALTH®. Разработена е нова колекция от поводи и нашийници, както и ново защитно и предпазно оборудване. Многофункционалната жилетка IDC® 3 in1 печели награда на Американската индустрия за домашни любимци. Завършено е изграждането на нова офис сграда за JULIUS-K9. Благодарение на тази инвестиция, екипите от отдела за продажби, логистика, правни и маркетингови услуги могат да работят заедно централизирано.

През 2016 продължава работата по продуктовите гами. Увеличава се цветовата гама на нагръдниците IDC®, добавят се цветни, весели десени. За по-добра видимост се създават неоновите нагръдници. На пазара се пуска нагръдника Stealth®, който е специално създаден за въоръжени сили. Благодарение на дизайна и допълнителните му екстри, на кучето може да се осигури пълна невидимост и лесно движение.

2017 г. е годината на подобренията. Нагръдниците за кучета Duo-Flex® са представени в международен план. Уебсайтът www.julius-k9.com е обновен. Води се постоянна успешна борба срещу фалшифицираните продукти. JULIUS-K9 празнува 20-годишнината от създаването на компанията.