Колко пари трябва да отделяш за храненето на домашния си любимец?

Колко пари трябва да отделяш за храненето на домашния си любимец?

 

Често получаваме коментари, че храната ни е твърде скъпа и недостъпна за много хора. Всъщност това съвсем не е така.

Всеки стопанин е отговорен за здравето на своя любимец и трябва да му осигури възможно най-добрите храни. Инвестицията в качествена храна, съобразена с нуждите на кучето се връща многократно.

 • Ако се храни качествено, любимецът ти ще се чувства много по-добре през деня и ще бъде по-енергичен.
 • С набавянето на всички полезни вещества чрез храната си спестяваш нуждата от закупуването на допълнителни хранителни добавки, витамини и други стимуланти.
 • Кучетата, които се хранят правилно имат много по-дълъг живот и много рядко ще ти се налага да посещаваш ветеринаря, което съще ще ти спести при.

Изборът на храна за куче

За съжаление е вярно, че много собственици на кучета избират храната за любимците си основно според цената. Звучи добре да купиш по-евтина храна и да спестиш малко пари, но преди това трябва да помислиш за чии интерес се грижиш. За своя или за този на любимеца си? Струва ли си да рискуваш здравето на кучето си, купувайки му нездравословна храна, която не е съобразена с нуждите му, за да спестиш малко пари? Нашият отговор на този въпрос е категорично НЕ.

 

Разбира се, всеки е свободен да направи сам избора, с какво да храни кучето си, но имай предвид това:

 

Кучешката храна трябва да бъде съобразена според дневната дажба на твоя любимец. При различните кучета, разбира се е различно. Да вземем за пример стандартна кучешка храна Nativia Adult 15 кг.  Тя е за куче с тегло между 16-20 кг. и дневната дажба e между 190-250 грама. В единия случай при 190 грама храна на ден, сумата и е 1.65 лв на ден, която стига за 78 дни, а при 250 грама храна на ден, сумата е 2.15 лв. на ден, която стига за 60 дни.

При тази калкулация ти избираш дали е по-удачно да дадеш на своя домашен Любимец килограм пържоли или храна, която има всичките необходими съставки за да живее твоето куче по-дълго.

doggy

Ако напъниш купичката на любимеца си с Nativia ще му осигуриш:

 • 76% протеини от животински произход
 • Само първокласни съставки
 • БЕЗ ЦАРЕВИЦА, СОЯ, ПШЕНИЦА ИЛИ КАРТОФИ – само ориз
 • Балансирани омега 3-,6-масни киселини за здрава кожа и козина
 • Естествен източник на фибри за добро храносмилане
 • Микро елементи в органична форма за оптимално усвояване
 • Юка за намаляване на неприятната миризма
 • Пребиотици и пробиотици за имунна защита

⇒ Цената не трябва да бъде решаваща при избора на кучешка храна, а здравето и желанието на любимеца ти.

Ако храниш кучето си с Nativia ще му осигуриш всичко необходимо за нормалното функциониране на организма, което в бъдеше ще го предпази от много здраволсловни проблеми.

Качествена храна за кучета.