К9

Навиците, които трябва да изградите заедно с кучето си

Играта с домашните любимци е може би най-приятната част от деня на всеки спопанин. Но колко по-приятни ще са те, ако животинчето е обучено и разбира желанията на господаря си без затруднения. Създаването на добри навици за държание и в най-обикновените ситуации, като разходката на вън. Ето няколко полезни съвети как да възпитаваш по-лесно кучето си:

 

  1. Типове тренировки

Обикновено се прилагат два типа обучение – налагащия и възнаграждаващия. Всички предполагам се досещаме, че налагащият е онзи подход в дресирането на животни, в който лошото поведение се наказва. Тази практика е провеждана от много години насам и се е наложила в представите на хората за ефективна. Но според изследвания възнаграждаващия подход носи по-добри резултати. Много по-бързо се развива онова куче, което изпълнява командата, защото знае, че ще зарадва стопанина си и ще получи нещо в замяна, от колкото това, което прави само за да избегне наказание.

 

  1. Окуражаването

Ако си избрал награждаващия метод, по-добре се запаси с много лакомства. За да е приятна тренировката и за кучето, и за теб, след всяка добре изпълнена команда, зарадвай любимеца си с нещо вкусно. Така то ще има мотивация да продължава да се учи и ще вижда, че това, което прави е правилното.

Специалистите… излизат с кучето си навън само ако с едната си ръка държат каишката, а с другата шепа лакомства, за да го награждават за доброто му поведение.

 

  1. Всичко започва от вкъщи

Сред повечето хора се е разпространило разбирането, че кучето се учи по време на разходка. Това няма как да е по-далеч от истината.

Когато животното е навън, то е разсеяно от необичайната среда. Всички миризми, движения и шумове предизвикват интереса на животното. В тази ситуация то е като малко дете на цирк, любопитно да разгледа всички детайли. Предполагаме никой не очаква от мълчугана да започне да решава задачи по математика в този момент. По същия начин не може да искаме от кучето си да се съсредоточи върху командите, които се опитвате да му дадете през най-интересното време от деня му.

Затова най-добрата среда за обучение и тренировки е познатата. Когато няма непознати предмети, няма и какво да разсее животното. В следствие от това, то е по-продуктивно и се подчинява по-лесно.

Добра тактика, за да се развие по-добро съсредоточаване у кучето, е да бъде заобиколено от играчки, които то обича и биха могли да го разсеят. Когато то изпълнява командата, го похвали. Повтаряй упраненията, колкото пъти е нужно, докато кучето не се научи. Това ще помогне по-късно, когато излизате на разходки и не искаш любимецът ти да се разсейва от всяко нещо около него.

Последният навик, върху който да работите от вкъщи, може да изглежда странен, но е много полезен – да слагате каишката на кучето дори когато няма да напускате дома. Повечето кучета бързо се адаптират и запомнят, че щом стопанина им посяга към каишката, това значи, че ще отидат на разходка. Това предизвиква вълнение до такава степен, че пречи на самата подготовка за разходката. За да избегнеш борбата с любимеца си би помогнало да носи понякога нагръдника дори вкъщи. Така кучето ще свикне да стои с него и няма да се вълнува прекалено много, когато му го слагате каишка за малкото куче. Най-добре е да избрете за тази работа нагръдник, който да се слага лесно и бързо. Но едновременно с това е удобен за кучето.

В полицията използват специалните  нагръдници на Julius K9, които се слагат за секунди, а заедно с това осигуряват пълна свобода на кучето. Позволи си да се възползваш от тайната на служителите на закона и си купи същия нагръдник, с който разходките с любимеца ти ще станат любимото време от деня за теб и за него.

Можеш да ги рагледаш ТУК -> https://goo.gl/jDUrtk

 

  1. Подготовка за разходка

Забелязвал ли си, че втората половина от разходката навън е по-приятна? Това е така, защото кучето се е изморило и върви послушно до стопанина си, без да се дърпа. Но има много лесен това спокойствие да трае през цялото време. Просто си играй с кучето си преди разходката, за да го поизмориш малко. Подготви неговата каишка за малко куче. Разпространило се е, че когато животните са навън, те се движат достатъчно и няма нужда от повече упражнения. Но истината е, че домашните ни любимци ще са щастливи да си поиграят малко с нас и след това да излязат на разходка. Така ще имат повече активност през деня и заедно с това извеждането навън ще е много по-приятно и за стопанина. А едновременно с това ще се сближите още повече.

Няма значение какви ще са упражненията или игрите – може да си подавате топка или да използвате играчките за хапане. Всичко е добра идея, стига да има още малко физическа активност.

За да спестим от времето ти за игра с домашния любимец, сме ти подготвили селекция от артикули, които да са удобни за всеки, който иска да тренира тези полезни навици. В кутиите сме включили така любимите на животинчетата лакомства и играчки, с които да се забавлявате заедно и с тяхна помощ да работите върху възпитанието.

Може да намериш тях и още много други продукти за кучето си ТУК -> 

https://goo.gl/hcSPkm