Храна за кучета
10 Здравословни човешки храни за твоето куче

Храна за кучета

Храна за кучета? Мнозина деца делят зеленчуците си с кучето, когато мама и татко не гледат. Това е печелившо за всички страни: децата са щастливи, защото изглежда, че са си изяли зеленчуците. Мама и татко блажено не знаят. Кучето е щастливо, защото като всички кучета обича “храната на хората”.

Всеки собственик на куче знае коя храна предпочита кучето му, но се опитва да се противопостави на храненето му с нездравословни “човешки храни”.

Но знаете ли, че все пак има някои човешки храни, които са от полза за вашето кученце?

Някои собственици на домашни любимци избират да готвят и да сервират домашно приготвени кучешки ястия, така нареченото Натурално хранене. Но с натоварен график може да бъде трудно да се намери време, за да си приготвите балансирано хранене за вас самите, да не говорим за домашния любимец.

Но не се притеснявайте! Можете да дадете всички допълнителни ползи, като допълните купената от магазина храна с няколко нещица от хладилника и килера. Вашето куче абсолютно обича да получава специални селекции, добавени към ястието си от време на време.

 

Храна за кучета за загуба на тегло

Заменете малко количество редовна суха храна на кучето си с нарязани зеленчуци като целина, броколи, ябълки или краставици.

 

Храна за здрави кучешки зъби

Хрупкави храни като суров сладък картоф, моркови и целина помагат за почистването на зъбите на кучето ви чрез изстъргване на повърхността на зъба и стимулиране на венците. Опитайте да смесвате няколко нарязани моркова (без нужда от лющене) с храната на вашето куче. Нарежете всички храни според размера на захапката на вашето куче.

 

За свеж дъх

Поръсете нарязания магданоз на гранулата, за да дадете на вашето кученце доза калий и калций и да неутрализирате миризмата на дъха.

 

За хубава козина

Ключът към здравата козина е омега 3 във вашата храна за кучета. Намира се в готвена сьомга или риба тон. За най-добри резултати, винаги избирайте диви риби от етично естество от фабрично отглеждани или от ГМО риби.

 

Храна за силни мускули и кости

Кучетата обичат костите и обичат да имат силни кости. Точно като хората, те се нуждаят от калций за това. Изварата и киселото мляко са добри източници на калций, както и броколите. За да се изградят мускулите – чисто, сурово месо е най-доброто. Други източници на протеин – градивните елементи на мускулите, включват фъстъчено масло и неподсладен кокос.

 

Полезни кучешки лакомства

Много малко от горепосочените храни работят добре и като средство за тренировки. За лакомство с нула калории, опитайте ледени кубчета. Кучетата обикновено са толкова развълнувани да получат лакомство – те дори няма да забележат, че това е просто лед.

Кокосовото масло също е здравословна храна за кучетата. То може да запази козината им здрава, да увеличи енергията им и да помогне на храносмилането. Можете да давате на кучето си по една супена лъжица понякога или да го смесвате с другите му лакомства. Повечето ветеринарни лекари обаче предупреждават, че кучетата с наднормено тегло трябва да бъдат внимателно наблюдавани, докато се хранят с кокосово масло.

 

Отказ от отговорност: Винаги се съветвайте с ветеринаря си, преди да промените диетата на домашния любимец. Не забравяйте, че домашните любимци никога не трябва да ядат преработени, опаковани храни или да се хранят от вашата чиния. Това не само насърчава лошите навици, но и домашните любимци също не могат да се справят с високите калории на много хора. 30 допълнителни калории на ден, равняващи се на около три картофени чипса, могат да добавят до 1,5 килограма на година за вашето куче.

Запомнете: поддържането на кучето си здраво означава, че можете да прекарвате още повече време заедно.