кучеИлакомство

Кучето и Лакомството

Както всеки човек, така и всяка животинка, си има свой, персонален темперамент.

Новият домашен любимец се появява в живота ти носейки своя уникален характер и в някои случаи – уникално чувствителен стомах. Кучето ви дарява с много енергия и любов, но изисква равни количества грижи и внимание.

puppies

Напоследък, често срещан избор за домашен любимец са дребните породи кученца. Да, те са изключително сладки и са буквално 2 килограма любов, но също така са и меко казано капризни от към хранене.

И тъй като за обучение и трениране на едно куче се използва храната, като награда, те не подлежат на обучение, защото не се изкушават от нея.

 

Тук се намесват кучешките лакомства 🙂

Възпитанието с позитивни стимули е ефикасен и често предпочитан метод. Позитивните стимули не винаги, но често са именно лакомствата. Лакомствата не само показват обичта ни към домашния любимец, но при правилно изопзлвне могат да бъдат ключов момент във възпитанието.

Специалистите препоръчват да изпозлваме лакомства само при спокойно и послушно състояние и никога когато кучето в превъзбудено.

Първо оставете кучето да помирише лакомството, като не е необходимо да го слагате под носа му (кучетата надушват отдалеч). Просто го задржте във въздхуда и изчакайте. Когато кучето помирише лакомството може да скочи към лакомството и после към вас. Ако се получи така, покажете своето неодобрение, като се дръпнете бавно назад… и пак изчакайте. Търпението е важно и ще ви възнагради с добре възпитано куче.

При тази ситуация, кучето ви ще се опита да разбере какво трябва да направи, за да си получи лакомството – ще седне и ще зачака, гледайки във вас. Точно в този момент, когато кучето е спокойно, трябва да дадете лакомството. Така ще успеете да възнаградите и мотивирате спокойно и послушно състояние.

Лакомствата са перфектна добавка към нормалната кучешка храна.

BWcolagen

Освен, че могат да бъдат използвани като награда или за забавление, също са и много полезни за ежедневна поддръжка на зъбите.

С един куршум два заека – кучето е щастливо, хапвайки си доволно от лакомството, и едновременно с това  е и по-здраво.

Лентите от говежди колаген и птичи дроб ⇒ https://goo.gl/HTvLC7 – са с високо колагеново съдържание и се грижат за здрави стави и блестяща козина на твоя любимец.

 

Не съдържат зърнени култури и са подходящи за всякакви породи.

Лентите са специално лакомство за кучета с мекота, която позволява нарязване на парченца за многократен прием. Винаги може да е с теб, независимо дали за обучение или просто да поглезиш своя четириног приятел. ⇒ https://goo.gl/HTvLC7 

Вижте нашите предложения за лакомства…