кучешка храна

3 причини защо кучето НЕ трябва да яде човешка храна

Любовта боли” – или в случая на хранене на кучето с храна от масата, любовта може да убие, бавно. Всички искаме да покажем на нашите домашни любимци колко много ги обичаме и да им помогнем да се чувстват по-скоро част от семейството. Така че им даваме мъничко от нашата чиния – но само на празниците. След това когато се държат наистина добре по време на парти, и скоро осъзнаваме, че го храним от чинията си всеки ден.

Докато храната, която споделяте с кучето си, може технически да не се счита за вредна за здравето му, тя бавно причинява неблагоприятни странични ефекти – физически, поведенчески и социални.

Поведение:

Вярвате или не, нашите домашни любимци са ни обучили доста добре. Ние ги гушкаме, когато ни побутват, извеждаме ги, когато лаят и им даваме лакомства, когато те хленчат. Когато започнем да храним нашите домашни любимци от нашата чинийка, тезгях, където и да не е в собствената им купа за храна или храна, която е нещо различно от обикновената храна за кучета, започваме да въвеждаме лоши навици, които трудно могат да се прекратят.

Кучетата ще започнат да се молят за храна, докато ядем, готвим или си похапваме между храненията. Това може да се случи по всяко време, особено когато те виждат, че държите или ядете храна. Те ще се скимтят, ще седят и ще те гледат втренчено, ще скачат нагоре, ще тичат наоколо. То ще направи всичко, за да привлече вниманието ви, с надеждата, че ще ви накара да си пуснете сладка храна. В един момент може дори да споделите храна с тях, само за да ги накарате да спрат да досаждат. Това всъщност ще засили лошото им поведение.

Кучетата, като децата, ще разберат, че ако те направят Х (хленчи, плаче, проси) човекът им ще направи Y (даде лакомство, пуска храна и т.н.). Прекъсването на това поведение може да бъде изключително трудно и отнема много време; най-добре е никога да не го стартирате на първо място.

Здравословни проблеми:

Не само, че създаваме предпоставки нашите любимци да се държат зле, но въвеждаме опасността да им дадем токсични за тях храни, както и увеличаване на дневните им калории.

Обикновено кучетата, които ядат само храна за кучета, обикновено са с по-добри резултати по отношение на състоянието на тялото и имат по-подходяща тежест за техния размер, възраст и/или порода.

Кучетата, които се държат на оптимално тегло, имат по-малка вероятност да имат проблеми със ставите, костите, връзките или мобилността и са по-малко склонни да развият сърдечни заболявания, дихателни проблеми, намалена чернодробна функция и много други здравословни проблеми.

Точно като хората, поддържането на здравословно тегло помага да се осигури цялостно здраве и дълголетие на кучето.

Избирателно хранене:

Споделете прекалено много от вкусните си храни и вашето куче може да се превърне в каприз и да не иска да яде собствената си храна, особено ако знае, че може да има нещо по-добро в менюто, ако се заинати достатъчно дълго.

Отново, това поведение може да бъде трудно да се прекрати и дори да предизвика нежелани физически странични ефекти, ако кучето не яде за дълги периоди от време или не получава подходящо хранене.

Като цяло, макар че не е крайно ужасно, ако вашето куче случайно похапва от време на време “храна за хора” à за да избегнете бъдещи проблеми, най-добре е да се държи строго върху суха храна за кучета.

Правилният избор на кучешка храна.

Кучешката храна на Бифит-Ка е неустоимо вкусна за малките приятели и наистина здравословна 

Рецептите са съобразени с естествените нужди за хранене на кучето. Обичайните комбинации от зърнени култури или картофи са напълно заменени с първокласен ориз.

Качеството на протеина в ориза е най-високо сред зърнените култури според аминокиселинния профил (хранителна стойност) и заедно с другите съставки осигурява здравословно хранене.

  • Месата, използвани в продуктите – агнешко, пилешко, патешко, говеждо, и заешко – са пресни и са 42%, т.е. 12% от сухото вещество.
  • Висок процент протеини от животински произход
  • Микроелементи в органична форма за оптималното им усвояване
  • Екстракт от бял трън за регенерация на черния дроб
  • Симптоматично действащи вещества с бавно действие срещу остеоартрит (познати като хондропротектори)
  • Пребиотици и пробиотици за имунна защита и добро храносмилане

Освен, че всички храни са с изключително високо качество, те съдъжат и абсолютно всичко необходимо за оптимално хранене на кучето.

Нямаш нужда от нищо друго, освен ТАЗИ кучешка храна, която е направена специално за четириногия член на семейството 🙂  

Към храна за кучета..